viernes, 21 de enero de 2011

Elements bàsics del ballet

El principal element que hem de tenir en compte per tal de poder realitzar qualsevol activitat és l'espai. Una aula gran i espaiosa és essencial per tal de poder realitzar qualsevol activitat que estigui relacionada amb la dansa, ja que per tal de poder ballar bé, es necessita, primerament lloc per poder fer-ho sense cap tipus de problema.


Deixant de banda el lloc on poder realitzar aquesta activitat, l'element més important és la persona. En tot esport, hi ha un protagonista, en el cas de la majoria, es tracta d'un element material i en aquest cas és el ballarí o ballarina, ja que és la persona física la que executa els moviments que es duran a terme. 


Posicions amb les diferents parts del cos :

  • Amb els braços : el poden posar, en primera posició, segona posició, tercera posició, quarta posició i cinquena posició. 
  • Amb els peus : els podem posar en primera posició, segona, tercera davant, tercera darrere, quarta davant, quarta darrere, cinquena davant, i finalment, cinquena darrere.            
  • Amb el cos : Davant podem fer les següents posicions, croisé davant, en face, effacé davant. Al costat es poden fer posicions com, écarté davant, a la segona, écarté darrere. I finalment, Darrere es pot fer, effacé darrere, darrere, croisé darrere.
  • Amb les cames : posicions que es poden fer en l'aire. Podem trobar, Passé, la cama a 90º que la podem fer, davant, a la segona o darrere. Attitude, que també el podem fer, davant, a la segona o darrere. A dalt, per tant, més de 90º, es pot realitzar, davant, a la segona, darrere en arabesque i en arabesque penché. També trobem, coud-de-pied, el podem fer davant, a la segona o darrere. Dégagé, que el podem fer, a la quarta davant, a la segona o a la quarta darrere.  Tots aquests moviments els podem fer a tot peu, amb plié, amb relevé o amb temps-élevé.

7 comentarios:

  1. Noelia, buena entrada.

    Me sirvió para repasar los pasos que he olvidado con el tiempo.

    Además acertaste con la foto!

    Besos

    ResponderEliminar
  2. Hola Noelia!
    M'agrada molt el teu blog, es nota que poses ganes.
    Penses que per ser una bona ballarina s'ha de nèixer essent-ho o pots arribar a ser-ho amb el temps, tot i que no hagi sigut el teu fort?

    Gràcies.
    Salutacions!

    ResponderEliminar
  3. Hola Noelia!
    Trobo que el teu blog és bastant interessant i està molt ben explicat! Però tinc un dubte respecte al ballet i és si s’ha de tenir unes condicions bàsiques per poder practicar-lo i si és necessari començar a fer-ho des de que ets petit?
    Gràcies! Un petó :)

    ResponderEliminar
  4. M'ha agradat moltísim la imatge de les posicions! que has fet ballet??
    jo recordo que quan era petita era lo típic...

    ResponderEliminar
  5. Hola a totes!
    Respecte a la teva pregunta Mònica, penso que has de nèixer per ser-ho però també ho pots arribar a ser amb el temps, ja que per poder ser bona ballarina ho principal es que t'agradi i d'aquesta manera hi posaràs ganes alhora de practicar l'activitat, amb el temps el que pots es anar perfeccionant els moviments i millorar la forma de ballar.

    A la teva pregunta, Laura, puc dir que és millor començar a practicar dança des de petit, ja que quan som més petit el cos té molta més elasticitat i això fa que els moviments siguin més fàcils de practicar. Amb el pas del temps si no es practica una activitat regular el cos perd qualitats com poden ser la flexibilitat i elasticitat.

    Per últim, Laura, respecte a la teva pregunta et puc dir que si que he practicat ballet fins fa poc, vaig començar quan tenia 4 anys i he estat practicant fins practicament fa 7 mesos.

    Moltes gràcies a totes!
    Un petó!

    ResponderEliminar
  6. Noelia!! No sabia que tinguesis tanta afició a la dansa!! Jo he ballat Salsa durant 2 anys!!
    La veritat xq em sembla molt interessant aquest blog...

    ResponderEliminar
  7. Josep!
    No sabia que tinguessis també aquesta afició encara que fos durant dos anys, a mi els balls de saló també m'agraden molt!

    Salutacions!

    ResponderEliminar