martes, 18 de enero de 2011

Sabatilles de puntes

Les sabatilles de puntes es fan de cuir, lona o satí amb les soles flexibles per tal de poder doblegar-les. Les soles a diferència de les sabatilles de ballet normal que poden ser partides, les quals proporcionen major flexibilitat o completes, aquestes només poden ser de sola completa. 


Les cintes que van agafades al turmell serveixen per assegurar la sabatilla als peus. Aquestes bandes s'han de posar creuades en forma de "X", primer s'ha de creuar la cinta que es trobi a la part de dins del peu i després creuar l'altre per sobre.


La peculiaritat d'aquestes sabatilles es que tenen un reforç en la part anterior i la part de la punta es dura per tal de que la ballarina pugui posar tot el seu pes sobre el peu. Antigament es posava cotó a la part dura, és a dir, a la punta, per tal de que no fes tan de mal als dits, però ara existeixen unes punteres que s'adapten a l'amplada dels dits per tal de protegir-los.


Per poder portar-les cal que l'os estigui ossificat i els músculs siguin suficientment forts per tal de poder aguantar tot el pes, posar-se en puntes i aguantar l'equilibri.


S'ha de tenir en compte que, aquestes sabatilles en el cas de les noies les podran portar quan estiguin avançades i llavors les circumstàncies ho requereixin, en el cas dels nois aquells que siguin principiants o bé menors de 12 anys no podran portar-les i pel moment hauran d'utilitzar les sabatilles de ballet normal per tal d'anar-se preparant i entrenant, tot i això, són pocs els nois ballarins que porten aquest tipus de sabatilles ja que normalment sempre es veuen amb sabatilles normals. Aquestes sabatilles requereixen una bona preparació per això es necessita una bona base i temps de preparació.




Abans de posar-nos aquestes sabatilles cal que primer realitzem un escalfament amb les altres sabatilles de ballet per tal de preparar els peus. Un cop posades, primer farem una sèrie de exercicis a la barra, i seguidament al centre, ja que d'aquesta manera evitarem rampes, mals gestos o similars. 





5 comentarios:

  1. Molt ben redactat.
    La informació és clara i precissa.

    ResponderEliminar
  2. Noelia!
    M'agradat molt el teu blog.
    Sempre desde ben petita m'hagués agradat ballar ballet perquè trobo que és dificil de saber ballar bé.
    Una pregunta, recomanaries ballar ballet o un altre tipus de ball més modern?

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  3. Laura!
    Moltes gràcies! Jo recomano ballar primer de tot ballet si vols agafar una bona base, però tot i així a mi també m'agrada molt la dansa contemporànea ja que és molt més moguda i sempre va bé que es pugui veure en el ball una mica més de moviment. En aquesta els moviments són molt més ràpids i els balls es veuen molt més actuals. Tot i així, penso que va molt en el gust de la persona, ja que pot ser hi han persones que els hi agrada els moviments lents i els balls més clàssics, i hi ha gent que li agrada ballar coses més modernes o estils més actuals com poden ser el funky o hip hop.

    Un petó!

    P.D : Gràcies Mònica!

    ResponderEliminar
  4. Noeliaa!
    em relaxa llegir el teu blog ara que estem amb examens jeje
    jo vaig fer ballet 6 anys i encara que sembli un tipus d'esport poc cansat, és dur i requereix moltísima atenció i predisposició
    A mi sempre m'ha agradat més els bals clàssics que els moderns
    unpeto noee=)

    ResponderEliminar
  5. Lauraa!

    Jo el ball el considero com una forma d'exterioritzar-se, per a mi es com desconectar del món per un moment. Estic d'acord amb el teu comentari quan dius que requereix atenció i disposició.

    Un petó!

    ResponderEliminar